Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Kommende arrangementer og­ aktiviteter

Den norske Atlanterhavskomité
Foto: Den norske Atlanterhavskomité

Høsten har meldt sin ankomst og Den norske Atlanterhavskomité håper alle medlemmer, støttespillere, gjester, samarbeidspartnere og bidragsytere har hatt en flott sommer. Vi gleder oss til å tilby et spennende program utover høsten, og håper det igjen blir mulig å møtes fysisk.

Til tross for at det fortsatt er usikre tider planlegger vi en rekke spennende arrangementer og aktiviteter for høsten. Vi håper omstendigheten gjør det mulig å legge til rette for fysiske møter og seminarer. DNAK holder seg oppdatert på, og følger alle gjeldende koronarestriksjoner.

Arendalsuka

DNAK skal i august være til stede under deler av Arendalsuka. I samarbeid med Forsvarets forum arrangerer vi forsvarsquiz ledet av vårt styremedlem Espen Barth Eide. I tillegg skal generalsekretær Kate Hansen Bundt delta i en paneldebatt om forbundsdagsvalget i Tyskland for Willy Brandt-stiftelsen. Det er planlagt flere arrangement med forsvar og sikkerhetspolitikk i fokus under Arendalsuka.

Fagtur til Svalbard

Fagturen til Svalbard er et årlig samarbeid mellom DNAK og Folk og Forsvar. Årets tur finner sted fra 20.-27. august. Turen inkluderer en tokt med Kystvakta fra Tromsø til Svalbard, og et omfattende møteprogram i Longyearbyen. Vi møter blant annet Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre.

Ambassadøruke

I tradisjon tro vil også DNAK denne høsten gjennomføre en "Ambassadøruke", med spennende innlegg fra norske ambassadører. Covid-19 situasjonen gjør at årets arrangement vil være i et mindre format med begrensede plasser for medlemmer og inviterte.

Tyskland går til valg

Når tyskerne går til valgurnene i september, markerer det slutten på en æra i tysk politikk. Landets første kvinnelige kansler, Angela Merkel, gir seg i toppvervet etter 16 år. På valgdagen 26. september, arrangerer DNAK tysk valgvake i samarbeid med Tankesmien Agenda.

Generalsekretær Kate Hansen Bundt er Tysklandsekspert og holder en rekke foredrag om Tyskland og landets rolle i Europa i forbindelse med valget. Generalsekretæren holder gjerne foredrag, ved interesse ta kontakt.

Army Summit 21

4.-5. oktober er det duket for årets Army Summit, et samarbeid mellom DNAK og Hæren. Tittelen på årets konferanse er «Totalforsvaret». Hold av datoen, og følge med for mer informasjon.

Ny ansatt i komiteen

DNAK har gleden av å ønske nyansatt, Kristine Kivle, velkommen til komiteen. Kristine har bakgrunn fra Den norske ambassaden i Washington D.C og forsvarsindustrien i USA. Det siste året har hun jobbet som journalist. Du kan lese mer om Kristines bakgrunn på DENNE siden. Vi ønsker forgjenger Andrea Sofie Nilssen masse lykke til i ny jobb, og takker for det gode samarbeidet!