Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

DNAKs sommerhilsen! Den norske Atlanterhavskomité ønsker deg en riktig GOD SOMMER!

Den norske Atlanterhavskomité ønsker deg en riktig GOD SOMMER! Vi legger bak oss et halvår med mange spennende debatter, interessante foredrag og godt besøkte arrangementer i Komiteen. Med en verden som synes mer uforutsigbar og turbulent enn på lenge, mangler det ikke på interessante tema å diskutere! Vi lover deg derfor nye ekspertmøter og debatter over sommeren. Nedenfor finner du en liten smakebit på hva du har i vente utover høsten, samt en kort oppsummering over årets viktigste arrangementer!

Det nærmer seg sommerferie og vi har et aktivt og spennende halvår bak oss. Mer enn 2100 deltakere har besøkt våre arrangementer denne våren! Vi har arrangert elleve lunsjseminarer, tre ekstremt godt besøkte «Sikkerhetspolitisk dypdykk» og tre kurs i internasjonal politikk. I februar gikk Leangkoll-konferansen som vanlig av stabelen; denne gang med fokus på NATOs sørlige flanke. Vi har arrangerte studietur for ungdomspolitikere i forbindelse med vinterøvelsen Cold Response og avholdt årsmøte med Forsvarssjef Håkon Brun-Hanssen som innleder. Årsmøtet valgte tidligere forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen som ny styreleder i DNAK. Vi ønsker henne hjertelig velkommen! Ved siden av alt som har skjedd i Komitéen, har Generalsekretæren bidratt «uten-om-hus» - i inn og utland - med foredrag, mediekommentarer, konferanseledelse og deltakelse.

Facebook har DNAK vokst med nesten 25 % i antall likeklikk i første halvår og 18 % på Twitter. Følg oss gjerne der – mye av den aktuelle informasjonen vi legger ut havner nettopp på sosiale medier. Nesten 40 000 besøkende («økter») har vært innom våre nettsider i samme tidsperiode, og vi håper at du er en av dem.

Vi tar nå sommerferie, men som vanlig vil vi åpne høsthalvåret med vår faste seminaruke i slutten av august (uke 34). Invitasjoner til disse sendes ut tidlig i august, så her gjelder det å holde et godt blikk på innboksen! DNAK deltar i år med generalsekretæren i debatt på Arendalsuka! Og utover høsten følger en rekke lunsjseminarer, tre Dypdykk på Nobel Fredssenter, Army Summit i Ridehuset og vårt kurs i internasjonal politikk når Stavanger 1. september. Deretter står Tromsø, Trondheim og Bodø for tur. Komitéen besøker dessuten Svalbard med en liten gruppe sammen med Folk og Forsvar i september og Brussel senere på høsten. Men aller først deltar generalsekretæren på Expert Forum under NATO-toppmøtet i Warszawa. Følg henne på Facebook!

Til alle våre medlemmer har vi besørget sommerlektyre: dere kan forvente et «Sikkerhetspolitiske Bibliotek» skrevet av 'Director of Strategic Studies' James Wyllie ved Universitetet i Aberdeen, Skottland, med tittelen The Migration Challenge from MENA: considering the EU’s struggles og en «KortInfo» skrevet av Professor Knut Vikør ved Universitetet i Bergen med tittelen The Sunni-Shi’i rivalry of the Middle East i posten i løpet av kort tid. Høyaktuelle temaer begge to!

God sommer!


Ønsker du å motta invitasjoner fra oss? Send oss en e-post på seminar@dnak.org og informer oss, så setter vi deg opp på mailinglisten vår!

Til orientering vil kontoret være sommerstengt i uke 29. Resten av juli er det liten bemanning.

Da gjenstår det bare for oss i DNAK å ønske alle dere en RIKTIG GOD SOMMER! Vi håper å se akkurat deg på våre seminarer igjen til høsten.