Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Atlanterhavskomiteens sommerhilsen!

Den norske Atlanterhavskomité ønsker deg en riktig GOD SOMMER! Vi legger bak oss et spennende halvår med høy aktivitet og gleder oss til fortsettelsen i august! Nedenfor finner du en kort oppsummering over årets viktigste arrangementer, samt hva som allerede er på programmet over ferien.

Det nærmer seg sommerferie her på Fridtjof Nansens plass 8, og det har vært et spennende og interessant halvår. Mer enn 2800 deltakere har besøkt våre arrangementer denne våren, en hyggelig oppgang fra 2100 deltakere i samme periode i fjor. Dette er fordelt på elleve lunsjseminar, to sikkerhetspolitiske dypdykk, tre kurs i internasjonal politikk, to lukkede rundebordsdiskusjoner og fire større samarbeidsprosjekter. Leangkollen-konferansen ble i år avholdt 13.-14. februar med rekordinteresse, under tittelen "Security in Northern Europe after Crimea, Brexit and the U.S. election". Vi har også arrangert studietur for ungdomspolitikere og YATA Norge i forbindelse med vinterøvelsen 'Joint Viking', og avholdt årsmøte i mai hvor årets årsmøteforedrag ble holdt av forsvarsminister Ine Eriksen Søreide. Ønsker du å ta en titt på vår årsrapport for 2016, så finner du den her. Ved siden av alt som har skjedd i Komitéen, har Generalsekretæren bidratt «uten-om-hus» - i inn og utland - med foredrag, mediekommentarer (les Klassekampens portrettintervju av Kate her!), konferanseledelse og deltakelse.

Facebook fortsetter vi å vokse i antall likeklikk, og det samme gjelder Twitter. Vi håper du følger oss på begge plattformer – mye aktuell informasjon legges ut nettopp her! Vi registrerer økt trafikk på nettsiden vår, med nesten 73 000 besøkende ("økter") i løpet av dette halvåret – en formidabel økning på 82 % fra samme periode i fjor! Vi har også distribuert 4 publikasjoner. Alle finner du nå digitalt tilgjengelig.

Vi tar nå sommerferie, men som vanlig åpner høstsemesteret med den tradisjonsrike Ambassadøruken i uke 34. Invitasjonene til dette sendes ut tidlig i august, så her gjelder det å følge med på innboksen! Slik som i fjor, skal DNAK også være til stede under Arendalsuka, hvor vi 17. august arrangerer en debatt om nordisk forsvarssamarbeid sammen med Nordisk Råd. Før det skal vi besøke Svalbard med en liten gruppe sammen med Folk og Forsvar. Neste kurs i internasjonal politikk er 19. september på Nord Universitet i Bodø, før Tromsø, Trondheim, og Stavanger står for tur. Helt på tampen av september arrangerer vi valgvake om det tyske valget, sammen med Europabevegelsen, Agenda og DuVerden! Ut over dette kan vi love en rekke lunsjseminarer og andre interessante arrangementer utover høsten. Har du innspill til tematikk vi burde belyse, så send oss gjerne en mail til seminar@dnak.org .

Ønsker du forresten å motta invitasjoner til våre arrangementer, så send oss gjerne en e-post og informer oss, så setter vi deg opp på mailinglisten vår!

Til orientering vil kontoret være sommerstengt i uke 29. Resten av juli er det liten bemanning og kontoret vil få et velfortjent strøk maling. Kommer du derfor ikke gjennom på telefonen til oss, så send oss en mail på post@dnak.org.

Da gjenstår det bare for oss i DNAK å ønske alle en RIKTIG GOD SOMMER! Vi håper å se akkurat deg på våre seminarer igjen til høsten.