Hopp til hovedinnhold

Kurs i internasjonal politikk 2023

Den norske Atlanterhavskomité

Hvert år har Den norske Atlanterhavskomité gleden av å invitere til dagskurs i internasjonal politikk rundt om i Norge. Årets kurs har fått tittelen «Stormaktsrivalisering: Demokrati versus autokrati».

Krigen i Ukraina har preget Europa, og verden, det siste året. Hvordan har krigen påvirket sikkerhetssituasjonen i Europa? Samtidig sender Russland og Kina et tydelig signal om at de vil endre reglene og institusjonene som vestlige demokratier har lagt til grunn for både politisk og økonomisk samarbeid mellom stater på et internasjonalt nivå. Er vi vitne til en ny kald krig mellom stormaktene, og er demokratiets tilbakegang en sikkerhetstrussel?


Kurssteder for 2023

Vår 2023: Oslo, Kristiansand, Bergen og Stavanger.

Høst 2023: Fredrikstad, Trondheim, Bodø, Alta, Tromsø og Oslo.


Målet med IP-kursene er å tilby høyt kvalifiserte foredrag om aktuelle internasjonale utviklingstrekk som påvirker vår sikkerhets-, utenriks- og forsvarspolitikk. Vår målgruppe er lektorer fra videregående skoler, ansatte og studenter ved universiteter og høyskoler, regionale medier, organisasjoner, det politiske miljøet, embetsverket og Forsvaret.


Har du spørsmål om kurset kan du ta kontakt med informasjonsrådgiver Anders A. Kveli (anders@dnak.org).

Under kurset i 2023 hadde vi med oss en solid gruppe foredragsholdere som alle er blant landets fremste eksperter innen sine fagfelt. Du kan se opptak av alle foredragene under:

Jette Christensen

Statsviter, forfatter og leder av Riksvalgstyret

"Demokratisk reduksjon som sikkerhetstrussel"

Arne Bård Dalhaug

Generalløytnant (P), president i Norges Forsvarsforening og seniorrådgiver ved DNAK

"Europeisk sikkerhet i lys av Russlands krig mot Ukraina"

Kåre Dahl Martinsen

Professor ved Institutt for Forsvarsstudier (IFS), og forfatter av boken med samme navn som hans foredrag under årets kurs:

"Økonomisk krigføring"

Jo Inge Bekkevold

Seniorrådgiver ved Institutt for Forsvarsstudier (IFS)

"Stormaktene og geopolitikk i vår tid: Kald krig 2.0?"