Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Sommerhilsen fra DNAK

Den norske Atlanterhavskomité

Den norske Atlanterhavskomité ønsker alle medlemmer, støttespillere, gjester, samarbeidspartnere og bidragsytere en riktig god sommer!

Kontoret holder stengt fra uke 27 frem til og med uke 30.

Kommende arrangementer

Det er fortsatt usikre tider, men vi planlegger en rekke arrangementer og aktiviteter som vil finne sted utover høsten. Vi håper også at omstendighetene vil gjøre det mulig å legge til rette for fysiske møter og seminarer.

Arendalsuka

I august vil DNAK være til stede under Arendalsuka, og i samarbeid med Forsvarets forum arrangerer vi en forsvarsquiz, i tillegg til at generalsekretær Kate Hansen Bundt skal delta i en paneldebatt. Mer info kommer.

Fagtur til Svalbard

Fagturen til Svalbard er et årlig samarbeid mellom DNAK og Folk og Forsvar. Årets tur vil finne sted fra 20.-27. august. Turen inkluderer en tokt med Kystvakta fra Tromsø til Svalbard, og et omfattende møteprogram i Longyearbyen.

Tysk valgvake

Når tyskerne går til valgurnene i september markerer det slutten på en æra i tysk politikk. Landets første kvinnelige kansler, Angela Merkel, gir seg i toppvervet. På valgdagen 26. september skal DNAK, i samarbeid med Tankesmien Agenda, arrangere tysk valgvake. Mer info kommer.

Army Summit 2021

4.-5. oktober er det duket for et nytt Army Summit. Tittelen på årets konferanse er "Totalforsvaret". Følg med for mer informasjon, og hold av datoen!

Følg med på våre nettsider og hold et øye med oss i våre sosiale medier for mer informasjon om flere kommende arrangementer!

Lesetips til i sommer

DNAK har gjennom våren publisert en rekke analyser og artikler. Skulle du ha behov for noe å lese på i sommer anbefaler vi deg å ta en titt på disse. Alle analyser og artikler finner du HER.

Vårens publikasjoner

Til høsten er det 20 år siden terrorangrepet på USA, og i den forbindelse har nestkommanderende ved Forsvarets museer, professor oblt. Harald Høiback, skrevet et "Sikkerhetspolitisk bibliotek" om temaet. Artikkelen har sitt utgangspunkt i det såkalte Afghanistanutvalgets arbeid med NOU 2016:8 "En god alliert - Norge i Afghanistan 2001-2014", som var en helhetlig evaluering av Norges totale sivile og militære engasjement i Afghanistan i perioden 2001-2014. Publikasjonen kan leses og lastes ned HER.

Er du interessert i fransk-tyske relasjoner? Da bør du lese vår nyeste publikasjon skrevet av seniorforsker ved Institutt for fredsforskning og sikkerhetspolitikk ved Universitetet i Hamburg, Barbara Kunz. I denne artikkelen gir hun en oversikt over de største uenighetene som for tiden påvirker det fransk-tyske samarbeidet, samt de to landenes syn på europeisk sikkerhetspolitikk. Publikasjonen finner du HER.

Strømmede arrangementer

Husk at du til enhver tid kan se DNAKs strømmede arrangementer i opptak på vår hjemmeside og/eller YouTube-kanal. Flere av arrangementene kan også lyttes til der du hører podcast.

Ha en riktig god sommer!