Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Programmet for Leangkollen 2016 er nå ute!

Hold av 1.- 2. februar!

Vi er stolte av å kunne presentere programmet for Leangkollen-konferansen 2016, som nå er så godt som ferdig! Årets tema er “NATO’s Southern Flank: Great Powers, Jihadists and Refugees” – et tema som har vist seg å bli stadig mer aktuelt siden vi begynte å planlegge konferansen rett etter sommerferien.

Konferansen åpner som vanlig på Nobelinstituttet med både utenriks- og forsvarsminister. Vi har også vært så heldige å få bekreftet at Francois Heisbourg fra IISS vil holde årets keynotetale og Sigurd Falkenberg Mikkelsen, NRKs Midtøsten-korrespondent forteller om sine erfaringer fra feltet. Deretter fortsetter konferansen på Leangkollen, hvor stormaktsperspektivet står i fokus. I Midtøsten er det en pågående kamp om innflytelse, og det er flere stormakter – både fremadstormende og «fallende» – som har ulike perspektiver og interesser i regionen. Dette ser vi nærmere på. Det utvidede Midtøsten er en sammensatt region, og vi avslutter derfor første konferansedag med en sesjon som gir dypere innsikt i sentrale elementer. Hvilken rolle spiller shia-sunnirelasjonen i regionen? Hva kjennetegner de fragmenterte versus stabile statene? Hvor går «nøkkellandet» Tyrkia? Dag to vender vi blikket mot jihadisme og flyktninger. Vi diskuterer de «nye» sikkerhetstruslene – og drøfter hvilke implikasjoner de har for Europa. Avslutningsvis ser vi nærmere på hvordan vi kan håndtere utfordringene som kommer fra denne turbulente regionen.

Høres dette interessant ut? Klikk på programmet her for å vite mer om Leangkollen 2016!

Påmeldingen åpnet torsdag 7. januar. Konferansen avholdes 1.- 2. februar.

Trenger du litt faglig påfyll? Les neste års keynote speaker, François Heisbourg, sitt siste bidrag i Survival: «The Strategic Implications of the Syrian Refugee Crisis».

Siste informasjon om Leangkollen finner du alltid på våre nettsider under "leangkollen Security Conference".