Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

God påske ønskes fra komiteen

Atlanterhavskomitéen tar påskeferie og ønsker alle sine venner en riktig god påske! Her følger litt informasjon om hva som er på agendaen når vi er tilbake.

Første arbeidsdag etter påsken - tirsdag 3. april - arrangerer vi årets første kurs i internasjonal politikk i Oslo, som i år har tittelen "Verden i en brytningstid". Vi har med oss noen av Norges fremste eksperter for å diskutere temaer som cybersikkerhet og cyberforsvar (seniorforsker Hanne Eggen Røislien), utenriks- og sikkerhetspolitikk under Trump (utenriksjournalist Gro Holm), NATO og Europa (forsker Asle Toje) og situasjonen i Nord-Afrika og Sahel (professor Stig Jarle Hansen). Vi har fortsatt noen få ledige plasser igjen! Påmelding og program finner du her.

Men "turneen" stopper ikke der! I løpet av måneden er vi også innom Bergen 13. april og Kristiansand 20. april. Fire andre norske byer står på programmet til høsten. Vi håper å se deg!

Vi kan også røpe at 12. april blir det nok et i Sikkerhetspolitisk dypdykk – denne gangen med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen! Invitasjon kommer, men klikk deg gjerne inn på Facebook-eventet her.

Vi er glad for å kunne annonsere at vi nettopp har lansert en ny publikasjonsserie og første utgave er allerede tilgjengelig! 'Sikkerhetspolitisk innsikt' er en åpen publikasjonsserie som kun gis ut i digitalt format. Formålet er å skape en serie med lett tilgjengelige analyser av relevant og aktuell tematikk innenfor utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitikk.

Vi ønsker samtidig å komme med en oppfordring: Sitter du med en forfatterspire i magen eller kunne du tenke deg å skrive en publikasjon basert på bachelor- eller masteravhandlingen din? Ta kontakt med oss på andreas@dnak.org.

I den første utgaven av 'Sikkerhetspolitisk innsikt' skriver Grethe Værnø, historiker, fagforfatter og tidligere stortingspolitiker, om forhandlingene og spillet i forkant av Norges tilslutning til Atlanterhavspakten - "den viktigste norske utenrikspolitiske beslutningen siden Unionsoppløsningen i 1905." Artikkelen kan du laste ned og lese her!

Til våre medlemmer ønsker vi å informere om at årets første KortInfo "Status Europe: Sovereignty and Nationalism", skrevet av professor Øyvind Østerud, snart er å finne i din postkasse! Ønsker du å tegne medlemskap? Ta kontakt på post@dnak.org.

Husk også å få med deg den siste publiserte 'Ukens analyse' om relasjonene mellom Kina og Nord-Korea. Den 7. april arrangerer YATA Norge sin årlige internasjonale sikkerhetskonferanse NorSec med nettopp Kina som hovedtema! Følg med på deres Facebookside og nettside for mer informasjon.

Da gjenstår det bare å ønske deg en riktig god påske, og velkommen på vårt neste seminar!