Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

God påske!

Den norske Atlanterhavskomité
Foto: Pixabay

Vi i Den norske Atlanterhavskomité ønsker alle våre medlemmer, samarbeidspartnere, venner og følgere en riktig god påske!

Kontoret holder stengt fra 6.-14. april, men vi kommer snart tilbake med nye og spennende digitale nyvinninger!

Den nye langtidsplanen for forsvarssektoren legges frem for Stortinget like over påske, og allerede den 22. april fra kl. 17:00-18:00 inviterer vi i DNAK og Rud Pedersen til Vårens store forsvarspolitiske debatt. For å debattere langtidsplanen har vi med oss Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H), Liv Signe Navarsete (Sp) og en representant fra Arbeiderpartiet (TBA). Arrangementet kommer til å bli strømmet live på våre nettsider og sosiale medier (det blir ikke fysisk publikum grunnet COVID-19-situasjonen). Lenke til strømmingen vil bli publisert på både Facebook (se arrangementet her) og på våre nettsider når det nærmer seg.

Når det gjelder andre arrangementer jobber vi med å ta i bruk digitale plattformer for å lage en kurspakke i internasjonal politikk, samt at vi ser på ulike løsninger for å kunne gjennomføre to sikkerhetspolitiske dypdykk. For en organisasjon hvor fysiske møter mellom fageksperter, debattanter og publikum er et viktig virkemiddel for ivaretakelsen av vårt samfunnsoppdrag, er den nåværende situasjonen naturlig nok utfordrende. Men DNAK, som feirer sin 65-årsdag i disse dager, gjør alt for å komme sterkere tilbake, og i tillegg til å tenke digitalt benytter vi ledige øyeblikk til å planlegge aktiviteter i en fremtid hvor vi igjen kan møtes fysisk. Vi anbefaler derfor å følge med på vår Facebook-side og våre nettsider for å få kontinuerlige oppdateringer om hva som skjer i DNAK fremover!

Vi i DNAK kan også informere om at vi denne uken flyttet fra 8. etasje til 4. etasje i bygget vi holder til i på Fridtjof Nansens plass i Oslo. Foreløpig er flyttelasset plassert i det som skal bli vårt nye seminarrom, mens våre fremtidige kontorer og de andre delene av etasjen får en siste finish. Lokalene blir neppe innredet før vi i henhold til myndighetenes anvisninger kan avvikle hjemmekontorvirksomheten og starte opp normal virksomhet igjen. I mellomtiden kan vi ikke gjøre stort annet enn å glede oss til å ta imot både gamle og nye besøkende!

Til våre medlemmer ønsker vi å benytte anledningen til å opplyse om at årets første KortInfo-artikkel, "The Rise of China and the Challenge to Trans-Atlantic Cooperation", skrevet av professor ved Boston College og Harvard University, Robert S. Ross, blir å finne i din postkasse like over påske. Ønsker du å fornye eller tegne medlemskap, og dermed motta publikasjoner i posten? Da er det bare å sende oss en henvendelse på post@dnak.org.

Dersom noen behøver lesestoff i påsken er det bare å ta en titt på våre publikasjoner eller våre ukens analyser, skrevet av en av DNAKs samarbeidspartnere, ansatte eller andre med tilknytning til Komiteen.

De aller beste hilsener fra oss i DNAK til dere alle, med ønsker om at hver og en får en solrik og GOD PÅSKE!