Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

God jul og godt nytt år!

DNAK-året 2015 er i ferd med å renne ut! Vi ønsker derfor alle våre medlemmer, kolleger og samarbeidspartnere en fredfylt jul og en god start på det nye året! Det er lov å håpe at 2016 blir mindre konfliktfylt enn 2015.

Året vi legger bak oss har vært preget av mange kriser uten enkle løsninger. Fremst i billedserien om året 2015 står flyktningkrisen med sitt store antall fortvilede ansikter på flukt fra krig og fattigdom. Dernest kommer terrorens grimme ansikt som rammet Paris så vel ved årets inngang som slutt. I Ukraina fortsatte den blodige konflikten i øst å kreve nye ofre. Men selv om terroren og krigen er kommet nærmere oss, etterlater de fortsatt flere ofre utenfor, enn innenfor Europas grenser. I møte med den nye tidens trusler og dystre sikkerhetspolitiske bilde har våre institusjonelle redskaper NATO, EU og FN møtt store utfordringer. I NATO jobber medlemmer og partnere sammen med en norsk generalsekretær for å virkeliggjøre reformpakken som ble vedtatt i Wales og som skal innkasseres i Warszawa i juli 2016. I EU har landene kompromisset på toppmøte etter toppmøte og hittil forhindret Grexit, Brexit og Schengen-sammenbrudd. Likevel står store oppgaver foran en europeisk union som er mer splittet enn på lenge.

Kriser, konflikter, politiske hendelser og løsninger vil stå sentralt i Atlanterhavskomiteens arbeid også i 2016.

Vi er imidlertid overbevist om at en kunnskaps- og faktabasert befolkning er demokratiets fremste våpen mot tyranniet – så la oss sammen hegne om den åpne diskusjonen og debatten i 2016!

Vi håper å se riktig mange av dere på våre arrangementer, Facebookside, Twitter og hjemmeside.

Kontoret på Fridtjof Nansens plass holder stengt i romjulen – fra og med mandag 21. desember og åpner igjen mandag 4. januar 2016.