Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

DNAK arrangerte rundebordsdiskusjon med den franske forsvarsministeren

Det er 16 år siden en fransk forsvarsminister besøkte Norge, men i forrige uke var den franske forsvarsministeren, Jean-Yves Le Drian, på en rundtur i Norge. Delegasjonen besøke bl.a. Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) i Bodø, og diverse møter, med bl.a. statsminister Erna Solberg, i Oslo. Temaet for besøket var den sikkerhetspolitiske situasjonen, og fransk-norsk forsvarssamarbeid.

Vi i DNAK var så heldig å være den første organisasjonen som Le Drian, med delegasjon, besøkte her i Oslo! DNAK inviterte til rundebordsdiskusjon med personer fra det franske miljøet i Norge, ambassaden, journalister, og forskningsmiljøet på Hotel Bristol torsdag 20.august. Etter et spennende og relevant innlegg, ble det åpnet for en spørsmålsrunde i salen før delegasjonen dro videre til neste post på programmet.

Fra besøket kom det frem at åtte franske jagerfly nå skal øve i Norge, og det var et ønske fra den franske forsvarsministeren at antall øvelser burde økes.

Frankrike er for tiden mye i mediene etter kanselleringen av Mistral-skipene til Russland, den pågående flyktningstrømmen inn i Europa, og terrorisme.

Les mer om besøket på den franske ambassaden i Oslo (fransk).

Se også Forsvarsdepartementet sine nettsider om besøket.