Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Christian Borch i samtale med Anniken Huitfeldt på Litteraturhuset

Tirsdag 12. mai fortsatte vi med vårt nye arrangementskonsept, Sikkerhetspolitisk dypdykk. Denne gangen var det leder av Stortingets Utenriks- og forsvarskomité, Anniken Huitfeldt, som var Christian Borchs gjest.

I løpet av de 60 minuttene "dypdykket" varte, fikk Borch og Huitfeldt diskutert en rekke emner: Samtalen åpnet med en diskusjon av hvordan det internasjonale bildet har endret seg i etterkant av hendelsene i 2014 og 2015, og Huitfeldt benyttet blant annet muligheten til å påpeke hvordan det sikkerhetspolitiske bildet nå er endret både nær Norges grenser - og i Midtøsten. Samtalen dreiet seg deretter til å handle om forholdet til regjeringen, Arbeidepartiets syn på utenrikspolitikk og opposisjonens rolle, hvor vanskelig det kan være å sende soldater til å delta i internasjonale operasjoner - og ikke minst: den vanskelige situasjonen i Midtøsten og i Middelhavet.

Vi gleder oss allerede til neste sikkerhetspolitiske dypdykk (med forsvarsminister Ine Eriksen Søreide) på Nobels fredssenter!