Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Atlanterhavskomiteens IP-kurs kommer til Bodø

Den norske Atlanterhavskomités tradisjonsrike kurs i internasjonal politikk kommer til Universitetet i Nordland, Bodø, 9. september. Med oss har vi noen av Norges fremste forskere på politisk radikalisering og militær konflikt i et utvidet Midtøsten. For første gang i år har vi også med oss Sverre Lodgaard, som vil ta for seg Iran og landets atomavtale med P5+1-landene. Meld deg på og vær med på en dag som vil ta for seg noen av de viktigste og mest dagsaktuelle spørsmål verden står overfor!

Hvert år arrangerer DNAK dagskurs i internasjonal politikk rundt i Norge. Kurset er rettet mot lektorer i videregående skole, studenter, det politiske miljø, embetsverk, organisasjonsliv, media og Forsvaret. Foredragsholderne er blant landets fremste eksperter innen sine fagfelt. Kurssteder er Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Stavanger, Bodø og Tromsø,

Temaet for årets kurs er:

"Politisk radikalisering og militær konflikt i et utvidet Midtøsten

Photo: Matanya/ CC BY-SA 2.0; Famartin/ CC BY-SA 3.0; Osvaldo Gago/ CC BY-SA 3.0; Keith Roper/ CC BY-SA 2.0

Foredragsholdere

Jacob Høigilt snakker om konflikten i Israel/Palestina under tittelen "Hvordan løse Israel/Palestina-konflikten?"

Jacob Høigilt er seniorforsker ved PRIO og har islamisme, arabisk språk og kultur, samt ungdom i den arabiske verden som sitt spesialområde.


Kjetil Selvik snakker om de siste års utvikling i Syria og Irak, med særlig fokus på fremveksten av "Den islamske staten". Han vil snakke under tittelen "Syria, Irak og Den islamske staten".

Selvik er seniorforsker ved Christian Michelsens institutt i Bergen og er ekspert på komparativ politikk i Midtøsten. Han jobber for tiden med sivil-militære relasjoner i Syria.


Cecilie Hellestveit fokuserer på konseptet "fremmedkrigere" og snakker under tittelen "Fremmedkrigere: Utfordringer for rettstaten og konfliktdynamikken".

Hellestveit er jurist og ekspert på folkerett, menneskerettigheter og væpnet konflikt. Hun er for tiden forsker ved International Law and Policy Institute (ILPI).

Sverre Lodgaard vil i i sitt foredrag fokusere på Irans posisjon i Midtøsten. Foredragets tittel er "Iran som aktør i Midtøsten - før og etter atomavtalen".

Lodgaard er forsker og ekspert på geopolitikk, atomvåpenproblematikk og Midtøsten. Han er ansatt som seniorforsker på Norsk Utenrikspolitisk Institutt.

Kurs i internasjonal politikk høsten 2015:

Bodø:9. septemberUniversitetet i Nordland
Tromsø:23. septemberUniversitetet i Tromsø
Trondheim:21. oktoberLuftkrigsskolen
Stavanger:29. oktoberJoint Warfare Centre på Jåtta

Påmelding sendes til post@dnak.org
eller per telefon 22 40 36 05

Atlanterhavskomiteens kurs er rettet mot lektorer i videregående skole, det politiske miljø, embetsverk, organisasjonsliv, media og Forsvaret, men det er åpent for alle som opplever problemstillingen som interessant.


Vi ønsker dere alle velkommen og håper på å se så mange som mulig på kursene våre!