Hopp til hovedinnhold
Aktuelt

Ambassadøruken 2018

Atlanterhavskomiteen har i en årrekke arrangert Ambassadøruken, der Norges ambassadører til en rekke land innleder om den politiske situasjonen og utviklingen i sine respektive arbeidssteder. I år var intet unntak.

Tradisjonen tro åpnet Komiteen høsten med en pangstart, da over 400 personer tok turen innom Ambassadøruken for å få med seg spennende analyser om sentrale politiske utviklingstrekk i en rekke land.

Først ut var Norges ambassadør til USA, Kåre R. Aas, som blant annet snakket om innenrikspolitiske og demografiske trender i landet. Han hadde flere interessante observasjoner rundt den sittende administrasjonen og dens politikk. Det ble en svært innholdsrik diskusjon.

Norges ambassadør til FN, Tore Hattrem, var nestemann ut i rekken av ambassadører. Han holdt et interessant innlegg om Norges kampanje for medlemskap i FNs sikkerhetsråd, og reflekterte i tillegg rundt den generelle situasjonen i FN.

Torsdag 23. august fikk vi besøk av Norges ambassadør til Iran, Lars Nordrum, som redegjorde for landets innenrikspolitiske trender i tillegg til det bilaterale forholdet mellom Norge og Iran. Dagen derpå stod Europa i sentrum, da Norges ambassadør til både Tyskland, Petter Ølberg, og til Frankrike, Rolf Einar Fife, holdt innlegg om sine respektive land, relasjonen dem imellom og den politiske situasjonen i Europa.

Mandag 27. var dedikert til Afrika og vi fikk besøk av påtroppende ambassadør til Den afrikanske union, Morten Aasland, som holdt et spennende innlegg om utviklingen mellom og i Eritrea og Etiopia, samt om sikkerhetsutfordringer i Rødehavet.

Sist ut i rekken av ambassadører var avtroppende ambassadør til Russland, Leidulv Namtvedt. Han delte nyttige og interessante refleksjoner rundt den innenrikspolitiske utviklingen i vårt store naboland, samt snakket om hvordan seks nye år med Putin kan komme til å se ut.

Vi hadde stort sett fullsatt sal på samtlige seminarer og engasjerte oppmøtte som bidro med mange gode spørsmål. Vi ønsker å rette en stor takk til alle ambassadørene som stilte opp for DNAK med svært interessante og relevante innlegg. Vi er strålende fornøyde og ser allerede frem til neste år!