Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Valgvake - Det tyske valget

Den norske Atlanterhavskomité, Europabevegelsen, Agenda
Dato
Tid
16:00 -
Sted
Kulturhuset i Oslo

Søndag 24. september går tyskerne til valgurnene. Når Europas desidert sterkeste og viktigste land velger politisk lederskap, holder resten av Europa pusten! Bli med på valgvake på Kulturhuset i Oslo, arrangert av Den Norske Atlanterhavskomité, Europabevegelsen og Tankesmien Agenda.

Vi setter søkelys på det tyske politiske systemet, den forbausende stabile oppslutningen om «Mutti» Angela Merkel og landets rolle i Europa og verden! Kanslervalget er trolig avgjort. En måned før valget leder Merkel og hennes unionsparti med tosifrede prosentpoeng på utfordreren fra venstre, SPDs Martin Schulz. Spenningen er derfor knyttet til de øvrige partienes oppslutning. Hvem skal Merkel regjere sammen med? Hvilke partikoalisjoner er mest sannsynlig? Hva vil partnervalget bety for tysk næringsliv, innenriks- og utenrikspolitikk? Hva tenker en tysker på når stemmen skal kastes?

Angela Merkel omtales stadig oftere som den nye «lederen av den frie verden»! Det er absurd, sier hun selv. Likevel taler mye for at tyske velgere og resten av Europa ser henne som et ankerfeste i en stadig mer turbulent verden!

Vi samler noen av de fremste Tyskland-ekspertene i landet til en spennende valgthriller på Kulturhuset, søndag 24. september fra kl. 1600. Vel møtt!