Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Valget i Spania og sosialdemokratiets fremtid i Europa

Lunsjseminar
Dato
Tid
11:30 -
Sted
Fridtjof Nansens plass 8

Valget i Spania

Den norske Atlanterhavskomité har gleden av å invitere til lunsjseminar i våre lokaler på Fridtjof Nansens plass 8, 8. etasje:

Valget i Spania og sosialdemokratiets fremtid i Europa

Fredag 10. mai kl. 11:30 - 13:00.

med

Halvor Finess Tretvoll

Redaktør i Res Publica og forfatter av boka Sosialdemokrati i en skjebnetid

og

Dr. José Maria Izquierdo

Spania-ekspert, førstebibliotekar og fagreferent i romanske språk ved Universitetsbiblioteket, UiO

Valget i Spania den 28. april endte med seier til den sittende statsministeren Pedro Sánchez og hans sosialdemokratiske parti, PSOE. Samtidig gikk det tradisjonelle høyrepartiet Partido Popular kraftig tilbake, mens det nye høyrepopulistiske partiet Vox kom inn i parlamentet for første gang. Resultatet overrasket mange, men hva betyr det? Påvirker det forholdet mellom Spania og Katalonia? Markerer det en sosialdemokratisk renessanse, og har det noe å si for europeisk samarbeid for øvrig?

Vi har invitert Spania-ekspert Dr. José Maria Izquierdo og forfatter Halvor Finess Tretvoll til DNAK for å diskutere disse og flere spørsmål. José Maria er førstebibliotekar hos UiOs Universitetsbibliotek og har bodd i Norge siden 1986. Halvor Finess Tretvoll er aktuell med boka Sosialdemokrati i en skjebnetid, som lanseres 8. mai på Kulturhuset. Det blir mulighet for å kjøpe et signert eksemplar av boken etter seminaret.

Påmelding kan gjøres ved å sende en e-post til seminar@dnak.org innen 9. mai.

Velkommen!