Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Svensk valgvake 2022

Den norske Atlanterhavskomité
Dato
Tid
18:00 -
Sted
Youngs, Youngstorget 3, 0181 Oslo

Velkommen til valgvake i regi av Den norske Atlanterhavskomité, Tankesmien Agenda, Voksenåsen, Norsk-svensk forening og Norsk-svensk handelskammer på Youngs Oslo den 11. september kl. 18:00

11. september går svenskene til valg. Den norske Atlanterhavskomité, Tankesmien Agenda, Voksenåsen, Norsk-svensk Handelskammer og Norsk-svensk forening har gleden av å invitere til valgvake på Youngs i Oslo. Vi følger valget direkte fra Youngs i Oslo og har invitert en rekke eksperter og Sverige-kjennere i samtale om de ulike kandidatene, det politiske systemet og strømningene som preger dagens Sverige. Vi skal snakke om hva det svenske valget har å si også utenfor landegrensene. Det blir valgdagsmålinger, direkte kommentarer og kanskje blir det også noen kulturelle innslag utover kvelden!


Program:

  • 18:00 – 18:05 Velkommen
  • 18:05 – 18:20 «Sverige for dummies», foredrag v/Claes Arvidsson, Norsk-svensk forening
  • 18:20 – 19:00 «Innenrikspanelet: velferd, ulikhet, høyrepopulisme og integrering» med Sveriges ambassadør til Norge Cecilia Björner, Sylo Taraku (Tankesmien Agenda) og Claes Arvidsson (Norsk-svensk forening). Samtalen ledes av Maria Can (kommentator i Adresseavisen)
  • 19:00 – 19:15 Pause
  • 19:15 – 19:45 «Utenrikspanelet: Nato-medlemsskap, norsk-svensk samarbeid og krigen i Ukraina» med Kai Eide (norsk diplomat), Janne Haaland Matlary (Professor, Universitet i Oslo) og Håkon Lunde Saxi (førsteamanuensis, FHS). Samtalen ledes av Kate Hansen Bundt, generalsekretær for Den norske Atlanterhavskomité
  • 19:45 – 20:30 Direktesending på storskjerm med valgdagsmåling, og samtale med riksdagsmedlemmene Pål Jonson (Moderaterna) og Azadeh Rojhan Gustafsson (Socialdemokraterna)


Vel møtt!