Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Sikkerhetspolitisk dypdykk med USAs ambassadør til Norge

I samarbeid med Nobels Fredssenter
Dato
Tid
18:00 -
Sted
Nobels Fredssenter

Den norske Atlanterhavskomité og Nobels Fredssenter inviterer til Sikkerhetspolitisk dypdykk med USAs ambassadør til Norge, kontreadmiral Kenneth J. Braithwaite i samtale med Tove Gravdal, journalist i Morgenbladet

Det er klart for vårens andre Sikkerhetspolitisk dypdykk på Nobels Fredssenter, denne gangen med den amerikanske ambassadøren til Norge, kontreadmiral Kenneth J. Braithwaite, i samtale med journalist i Morgenbladet, Tove Gravdal.

Kenneth J. Braithwaite er amerikansk marineoffiser og diplomat, og har siden februar 2018 vært USAs ambassadør i Norge. Han er pensjonert kontreadmiral med 27 års fartstid i den amerikanske marinen og marinereserven (US Navy Reserve). Han har utdannelse fra United States Naval Academy og University of Pennsylvania. Braithwaite deltok i Donald Trumps overgangsteam i det amerikanske forsvarsdepartementet etter presidentvalget i 2016. Den 19. oktober 2017 nominerte presidenten ham til ny ambassadør til Norge.

Følgende problemstillinger vil blant annet bli diskutert: Hvor sterk er den transatlantiske forsvarsalliansen (NATO), som runder 70 år i april? Hvordan står det til med det bilaterale forholdet mellom Norge og USA? Hvordan kan Norge gjøre seg viktigere for USA? Hvilke konsekvenser kan det få at USA og Russland trekker seg fra INF-avtalen, og står Start-avtalen også for fall?

Samtalen vil foregå på engelsk. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Krever ikke påmelding.