Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Sikkerhetspolitisk dypdykk: Gro Holm

Den norske Atlanterhavskomité i samarbeid med Nobels Fredssenter
Dato
Tid
17:00 -
Sted
Nobels Fredssenter
Foto: Skjermbilde fra NRK TV

Den norske Atlanterhavskomité i samarbeid med Nobels Fredssenter har gleden av å invitere NRKs påtroppende Moskva-korrespondent, Gro Holm, til vårens første "Sikkerhetspolitiske dypdykk". Hun er nettopp kommet tilbake fra Kyiv og krigen i Ukraina, og skal samtale med Christian Borch på Nobels Fredssenter 16. mars kl. 17-18.

Klikk her for påmelding: https://www.checkin.no/event/42149/sikkerhetspolitisk-dypdykk-med-gro-holm

Det utspiller seg en hensynsløs og brutal krig i Europa. Russland har invadert Ukraina, et fredelig og demokratisk land, og president Vladimir Putin og hans regime er nådeløse og uforutsigbare i sine krigshandlinger. Ukraina står sterke og viser enormt mot, med sin leder president Volodymyr Zelenskyj i spissen. Mens vi ser de brutale bildene rulle over TV-skjermene er store folkemengder på flukt. Gro Holm skal gi førstehåndsberetninger om situasjonen på bakken og dele av sine opplevelser fra krigens første dager. Hvordan er det å reise inn i et krigsområde når «alle» andre reiser ut? Hvordan føles det å stå på en balkong å rapportere på direkten når flyalarmen går i bakgrunnen? Vi skal også prøve å dvele ved mulige scenarier og veien videre – for Ukraina og europeisk sikkerhet. Vi skal snakke om kampen om sannheten, propagandakrig og desinformasjon som spiller en viktig rolle i konflikter som denne. Gro Holm har nettopp kommet hjem fra Kyiv og deler av sin innsikt og erfaring fra den viktige rapporteringen fra krigsrammede Ukraina.

Hvordan er det å reise inn i et krigsområde når «alle» andre reiser ut?

Hvordan føles det å stå på en balkong å rapportere på direkten når flyalarmen går i bakgrunnen?

Vi skal også prøve å dvele ved mulige scenarier og veien videre – for Ukraina og europeisk sikkerhet. Vi skal snakke om kampen om sannheten, propagandakrig og desinformasjon som spiller en viktig rolle i konflikter som denne.