Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Sikkerhetspolitisk dypdykk: Generalmajor (p) Kristin Lund

I samarbeid med Nobels Fredssenter
Dato
-
Sted
Online

Den norske Atlanterhavskomité og Nobels Fredssenter har gleden av å invitere til vårens første (digitale!) "Sikkerhetspolitisk dypdykk" den 30. april - denne gangen med den norske generalmajoren (p) Kristin Lund.

FN-resolusjon 1325 om kvinner, fred og sikkerhet fyller 20 år i år. Samtidig raser en global pandemi som kan få enorme konsekvenser for konfliktrammede områder. Hvordan har FN-systemet taklet pandemien så langt? Hvor godt er det hjemlige forsvaret rustet for å håndtere fremtidige liknende situasjoner, for eksempel biologisk krigføring? Er det fare for at vi, i møte med pandemien, glemmer andre trusler og gjør som tidligere generaler; forbereder oss på forrige krig? Utgjør kvinnelig lederskap noen forskjell i møte med kriser? Og hvordan står det egentlig til med kvinnelig deltakelse i fred- og forsoningsarbeid? Dette er blant temaene forfatter og journalist Christian Borch skal samtale med Kristin Lund om, den 30. april fra kl. 18:00.

Generalmajor Kristin Lund ble i 2009 som øverste sjef for Heimevernet den første kvinne med generals grad i Forsvaret. I tillegg til bred tjenestebakgrunn fra det norske Forsvaret har generalmajor (p) Lund omfattende operativ erfaring, blant annet fra UNIFIL i Libanon, Operation Desert Storm i Saudi-Arabia, UNPROFOR på Balkan og ISAF i Afghanistan. I 2014 skrev hun FN-historie da hun ble verdens første kvinnelige styrkesjef til å lede en FN-operasjon (FNs fredsbevarende styrke på Kypros, UNFICYP). Generalmajor (p) Lund er nylig hjemvendt til Norge etter å ha ledet FNs observatørstyrke i Midtøsten (UNTSO). Hun jobber nå som Practitioner in Residence ved Peace Research Institute Oslo (PRIO).

Lenke til strømming vil bli publisert på denne siden, på våre sosiale medier og sendt ut til de som står oppført på vår mailingliste tidlig neste uke.

Vel møtt til digitalt Sikkerhetspolitisk dypdykk!