Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Sikkerhetspolitisk dypdykk: Bratberg om Brexit

I samarbeid med Nobels Fredssenter
Dato
-
Sted
Nobelsfredssenter

Arrangementet er gratis og åpent for alle, og krever ikke påmelding.

Den norske Atlanterhavskomité og Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center har gleden av å invitere til høstens første "Sikkerhetspolitisk dypdykk" den 19. september – denne gangen med Storbritannia-ekspert Øivind Bratberg.


(Foto: Mdbeckwith, Wikimedia Commons/www.publicdomainpictures.net.)

31. oktober nærmer seg med stormskritt. Det er dagen da Storbritannia må forlate EU – med eller uten en avtale. Men mye kan skje før den tid. Kan vi få et nyvalg i løpet av høsten, og/eller kan vi forvente en ny folkeavstemning? Vi spør også Øivind Bratberg om hva som vil kunne skje med irskegrensen og hvordan situasjonen kan påvirke Skottland. Hvilke økonomiske og politiske konsekvenser vil utmeldingen få? Og hvordan endte egentlig Storbritannia opp her? Dette er blant spørsmålene forfatter og journalist Christian Borch stiller Øivind Bratberg 19. september fra klokken 18:00 på Nobels Fredssenter.

Øivind Bratberg er førstelektor ved Institutt for statsvitenskap (ISV) ved Universitetet i Oslo (UiO) og er en av landets fremste eksperter på britisk politikk. Han har en mastergrad i moderne historie fra University of Liverpool og statsvitenskap fra UiO. Hans doktorgradsavhandling omhandlet partipolitikk i Storbritannia i skyggen av selvstyre for Skottland og Wales (2011). Bratberg har skrever flere bøker om britisk politikk og har vunnet priser for sin formidlerevne, blant annet som én av Morgenbladets «ti fantastiske formidlere» i norsk akademia i 2016.

Arrangementet er gratis og åpent for alle, og krever ikke påmelding.

Velkommen!