Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Sikkerhetspolitisk dypdykk: Børge Brende

DNAK og Nobels Fredssenter
Dato
Tid
18:00 -
Sted
Nobels Fredssenter

Den norske Atlanterhavskomité i samarbeid med Nobels Fredssenter arrangerer nok et 'Sikkerhetspolitisk dypdykk' - denne gang med utenriksminister Børge Brende i samtale med Christian Borch!

10. november arrangerer vi nok et Sikkerhetspolitisk dypdykk og utenriksminister Børge Brende er vår gjest. Christian Borch er som vanlig klar med spørsmål om utenriks-, forsvars-, og sikkerhetspolitikk når vi møtes på Nobels Fredssenter.

Utenriksdepartementet arbeider i disse dager med en stortingsmelding om norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk. Meldingen skal etter planen legges fram til våren. «Selv om det er mange positive utviklingstrekk og suksesshistorier på den utenrikspolitiske arenaen, har de siste årenes turbulens og akutte kriser gitt en følelse av økt sårbarhet», sier Brende.

Hvordan påvirkes Norge av det endrede sikkerhetspolitiske klimaet og hvilke konsekvenser får dette for norsk utenriks- og sikkerhetspolitikk? Viktige og krevende veivalg må tas, men hvordan gjør vi det? Er vi forberedt og har vi de riktige verktøyene som kreves for å ivareta norske interesser?

Norge har den siste tiden også vært sentral i fredsforhandlingene i Colombia og nylig ble det klart at den colombianske presidenten får Nobels fredspris for sin innsats for fred i landet. Hvordan har forhandlingene utartet seg og hvilke konsekvenser vil det få at flertallet i Colombia nylig stemte mot avtalen? Det er duket for en spennende samtale under neste Sikkerhetspolitiske dypdykk, 10. november. Vel møtt!