Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Kurs i internasjonal politikk i Fredrikstad 2023

Den norske Atlanterhavskomité
Dato
Tid
09:30 -
Sted
Litteraturhuset i Fredrikstad
Sal: Egalia - 3. Etasje

Hvert år har Den norske Atlanterhavskomité gleden av å invitere til dagskurs i internasjonal politikk rundt om i Norge. Årets kurs har fått tittelen «Stormaktsrivalisering: Demokrati versus autokrati». Krigen i Ukraina har preget Europa, og verden, det siste året. Hvordan har krigen påvirket sikkerhetssituasjonen i Europa? Samtidig sender Russland og Kina et tydelig signal om at de vil endre reglene og institusjonene som vestlige demokratier har lagt til grunn for både politisk og økonomisk samarbeid mellom stater på et internasjonalt nivå. Er vi vitne til en ny kald krig mellom stormaktene, og er demokratiets tilbakegang en sikkerhetstrussel?

(Se vedlagt program med tidspunkter nederst i artikkelen)

Målet med IP-kursene er å tilby høyt kvalifiserte foredrag om aktuelle internasjonale utviklingstrekk som påvirker vår sikkerhets-, utenriks- og forsvarspolitikk. Vår målgruppe er lektorer fra videregående skoler, ansatte og studenter ved universiteter og høyskoler, regionale medier, organisasjoner, det politiske miljøet, embetsverket og Forsvaret.

Kurset er gratis og åpent for alle.

Har du spørsmål om kurset kan du ta kontakt med informasjonsrådgiver Anders A. Kveli (anders@dnak.org).

Under årets kurs har vi med oss en solid gruppe foredragsholdere som alle er blant landets fremste eksperter innen sine fagfelt:

  • Jette Christensen, statsviter, forfatter og leder av Riksvalgstyret - "Demokratisk reduksjon som sikkerhetstrussel"
  • Arne Bård Dalhaug, generalløytnant (P) - "Europeisk sikkerhet i lys av Russlands krig mot Ukraina"
  • Kåre Dahl Martinsen, professor ved Institutt for Forsvarsstudier (IFS) - "Økonomisk krigføring"
  • Jo Inge Bekkevold, seniorrådgiver ved Institutt for Forsvarsstudier (IFS) - "Stormaktene og geopolitikk i vår tid: Kald krig 2.0?"