Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Kurs i internasjonal politikk i Bergen 2024

Den norske Atlanterhavskomité
Dato
Tid
09:00 -
Sted
Universitetet i Bergen,
Dragefjellet skole, Auditorium 4

Hvert år har Den norske Atlanterhavskomité gleden av å invitere til dagskurs i internasjonal politikk rundt om i Norge. Årets kurs har fått tittelen «Skjebneåret 2024».

Påmelding - Kurs i internasjonal politikk i Bergen 2024, 11. april

Over halvparten av verdens befolkning går til valg i år, demokratiet trues flere steder og det pågår brutale kriger i Ukraina og Gaza. Hvordan utarter krigene i Europa og Midtøsten seg, og hvilke konsekvenser har de for verdenspolitikken og sikkerhetssituasjonen i de to regionene? Det er også knyttet stor spenning til høstens valg i USA. Får vi et regjeringsskifte og en ny periode med Donald Trump som president, eller får Joe Biden fornyet tillit? Utfallet av det amerikanske valget vil ha ringvirkninger for Europa og det transatlantiske forsvarssamarbeidet gjennom NATO, et samarbeid som i år fyller 75 år. Klarer de transatlantiske partnerne å sammen møte utfordringene de står ovenfor i årene som kommer?

Målet med IP-kursene er å tilby høyt kvalifiserte foredrag om aktuelle internasjonale utviklingstrekk som påvirker vår sikkerhets-, utenriks- og forsvarspolitikk. Vår målgruppe er lektorer fra videregående skoler, ansatte og studenter ved universiteter og høyskoler, regionale medier, organisasjoner, det politiske miljøet, embetsverket og Forsvaret.


Har du spørsmål om kurset kan du ta kontakt med informasjonsrådgiver Anders A. Kveli (anders@dnak.org).


Under kurset i 2024 har vi med oss en solid gruppe foredragsholdere som alle er blant landets fremste eksperter innen sine fagfelt:

  • Kate Hansen Bundt, generalsekretær i Den norske Atlanterhavskomité - "NATO 75 - Det transatlantiske partnerskapet"
  • Eirik Løkke, rådgiver i Civita - "Kampen om Det hvite hus og konsekvensene for verden"
  • Tom Røseth, førsteamanuensis og hovedlærer i etterretning ved Forsvarets Høgskole (FHS) - "Russlands krig i Ukraina og europeisk sikkerhet"
  • Marte Heian-Engdal, forfatter og historiker - "Gaza-krigen og dens konsekvenser"

Program: