Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Italiensk valgvorspiel

DNAK, Agenda, Europabevegelsen, Nobels Fredssenter
Dato
Tid
18:00 -
Sted
Nobels Fredssenter

Den norske Atlanterhavskomité, Agenda, Europabevegelsen og Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center varmer opp med vorspiel torsdag 1. mars med Norges fremste Italia-eksperter på Nobels Fredssenter.

4. mars går italienerne til valgurnene for å velge ny nasjonalforsamling og regjering. Den Norske Atlanterhavskomité, Agenda, Europabevegelsen og Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center varmer opp med vorspiel torsdag 1. mars med Norges fremste Italia-eksperter på Nobels Fredssenter.

Du møter:
– Elisabetta Wolff, førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo
– Simen Ekern, journalist og forfatter av flere bøker om italiensk politikk
– Christian Borch, forfatter og journalist
+ flere navn kommer

Italias økonomi er tredje størst i EU, men har slitt med svak vekst de siste årene. Kun grekerne har mer gjeld enn Italia. I 2017 tok landet imot 120,000 flyktninger, og landets innvandringspolitikk påvirker hele Europa.

Blir det den nå 81 år gamle Silvio Berlusconi nok en gang? Blir det femstjerners-bevegelsen med høyresiden? Blir det storkoalisjon? Hvem kan med troverdighet hevde at de kan fortsette den langsomme veksten vekk fra krisescenariene?

Vel møtt til valgvorspiel, i regi av Europabevegelsen, Agenda og Atlanterhavskomitéen på Nobels Fredssenter, torsdag 1. mars kl. 1800. Påmelding: https://tankesmienagenda.no/arrangementer/517/italiensk-valgvorspiel/