Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Hvorfor gråter jihadister? Og hva betyr det for kampen mot terror?

DNAK
Dato
Tid
11:30 -
Sted
Fridtjof Nansens plass 8

Den norske Atlanterhavskomité har gleden av å invitere til lunsjseminar i våre lokaler på Fridtjof Nansens plass 8, 8. etasje.

Terrorgrupper som al-Qaida og IS fremstår utad som harde og brutale, men har ofte et rikt og følelsespreget indre liv. Jihadister bruker blant annet mye tid på sang, poesi og drømmetydning, og de gråter ofte i hverandres nærvær. Hvorfor bedriver harde krigere myke aktiviteter? Hvorfor kaster jagede menn bort dyrebar tid på kunst? Hva kan disse ikke-militære aktivitetene fortelle oss om jihadismen? En ny antologi med tittelen Jihadi Culture: The Art and Social Practices of Militant Islamists (Cambridge, 2017) ser nærmere på hverdagslivet i militante islamistgrupper.

Til oss kommer bokens redaktør, Thomas Hegghammer, som vil presentere de viktigste elementene i jihadkulturen og diskutere de teoretiske og praktiske implikasjonene av bokens funn. Et begrenset antall eksemplarer av boken vil være tilgjengelig for salg til redusert pris på seminaret.

Thomas Hegghammer er seniorforsker ved Forsvarets forskningsinstitutt og professor II på Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo (sewww.hegghammer.com). Han blogger omjihadkulturpå nettsidenThe Bored Jihadi.