Hopp til hovedinnhold
Arrangement

"Et farligere Norge?"

BOKBAD
Dato
Tid
11:30 -
Sted
Fridtjof Nansens plass 8

Bokbad med Tormod Heier og Sverre Strandhagen


OBS! Arrangementet er nå fulltegnet. Dersom du ønsker å stå på venteliste, send en e-post til seminar@dnak.org.


"Mye rart kan sies om sikkerhets- og forsvarspolitikken til norske politikere. Mye rart kan også sies om forsvarsstrategien til norske offiserer, i den grad den eksisterer. Men det aller merkeligste er dette: fra myndighetenes side er det en nærmest total mangel på selvkritikk. Til tross for at USA, Norge og resten av NATO taper flere kriger enn de vinner – i Afghanistan, i Libya og i Syria – så møtes samfunnet med øredøvende taushet. Hvorfor er det slik?".

Slik åpner oberstløytnant i Hæren og forsker ved Forsvarets høgskole, Tormod Heier, nyutgivelsen sin "Et farligere Norge?". Forfatterens utgangspunkt er at en sak har flere sider enn dem som kommuniseres fra norske myndigheter på politisk og militær side. "Et farligere Norge?" henvender seg til alle som er opptatt av norsk sikkerhetspolitikk. Forfatterens originale innfallsvinkel er å se Norge utenfra, for kanskje er det vi som er farlige – ikke bare Russland – og muligens er vi farlige for USA og oss selv også?

Torsdag 10. oktober kommer Tormod Heier og Sverre Strandhagen, som til daglig dekker forsvars- og sikkerhetspolitiske spørsmål for Dagens Næringsliv, til Den norske Atlanterhavskomité. Strandhagen vil kommentere og diskutere med forfatteren, i en samtale styrt av generalsekretær Kate Hansen Bundt.

Velkommen!