Hopp til hovedinnhold
Arrangement

En tredje krigsvinter i Ukraina – hva kan vi forvente oss av Russland i 2024?

Den norske Atlanterhavskomité
Dato
Tid
11:30 -
Sted
Fridtjof Nansens plass 8, 4. etg
Foto: Kremlin.ru & Україна

Den 24. januar er det ett år og 11 måneder siden Russlands brutale angrepskrig på Ukraina. DNAK inviterer til lunsjseminar hvor vi ser nærmere på de to aktørene.

Seminaret er fulltegnet. Send e-post til seminar@dnak.org for å registrere deg på venteliste.

Den ukrainske motoffensiven i andre halvdel av 2023 vant ikke like mye terreng som først antatt. Likevel gis det uttrykk for at offensiven ikke har vært mislykket. Vesten må, i 2024, fortsette å støtte Ukraina for at den snart to år lange krigen ikke skal ende med russisk seier. Begge parter ruster nå opp. Hvordan vil dette påvirke krigens gang i året som kommer?


I 2024 vil det også arrangeres "valg" i Russland. Vladimir Putin har snart sittet ved makten i 25 år. Han ser ikke ut til å rammes av de store tapene på slagmarken i Ukraina og stadig nye sanksjoner som rammer den russiske økonomien. Uavhengig av dette har Putin blitt styrket i sin tro på at Vesten er svekket og mangler vilje til å støtte Ukraina over tid. Mange spør seg hva vi kan forvente oss av Russland i året som kommer. Kan vi forvente oss endringer internt i Russland? Og i hvilken grad ville dette påvirket krigføringen?


Med oss har vi førsteamanuensis ved Institutt for Forsvarsstudier (IFS) Ingerid M. Opdahl og generalløytnant (P) Arne Bård Dalhaug, seniorrådgiver ved DNAK og president i Norges Forsvarsforening.

Det blir enkel servering. Velkommen!