Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Det russiske imperiet med Halvor Tjønn

Den norske Atlanterhavskomité
Dato
Tid
11:00 -
Sted
Zoom: https://zoom.us/j/92504916857

Den norske Atlanterhavskomité har gleden av å invitere til webinar med journalist og forfatter Halvor Tjønn.

For å delta, klikk på denne lenken: https://zoom.us/j/92504916857

Halvor Tjønn har begitt seg ut på et enormt prosjekt der målet er å samle Russlands historie i fire ulike bind. I 2020 kom den andre boken i serien ut. «Det russiske imperiet» tar for seg perioden fra slutten av 1500-tallet etter Ivan den grusommes død, og ender med Katarina den stores regjeringsperiode i andre halvdel av 1700-tallet. I disse opp mot 200 årene går Russland blant annet fra å være fastlåst i middelaldersk tankegang, til å bli radikalt endret av Peter den stores planer om å få landet på nivå med Europa. Kontinentet endres geografisk som følge av krig og ekspansjon, gjennom blant annet Den store nordiske krig. I perioden blir også Ukraina underlagt Russland.

Gjennom hele boken trekker Tjønn paralleller til dagens Russland. For dersom man ønsker å lete etter årsaker til hvorfor det går som det går under president Vladimir Putin, kan man finne mange svar i landets historie. Tirsdag 23. mars deltar forfatteren på et digitalt arrangement for å diskutere den historiske arven som har formet det Russland vi kjenner i dag.

Arrangementet strømmes direkte og er åpent for alle.

Boken kan kjøpes her: https://www.dreyersforlag.no/d...

Lenke til Facebook-arrangement: https://www.facebook.com/event...

Du kan allerede nå stille spørsmål til Halvor Tjønn. Dette gjøres ved å sende e-mail til andrea@dnak.org.

Halvor Tjønn er cand. Philol. i historie fra Universitetet i Oslo og arbeidet som Aftenpostens korrespondent i det tidligere Sovjetunionen i flere perioder på 1990-tallet. Første bok i verket om Russlands historie er «Russland blir til» (2015).