Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Bokseminar: Spillet om Syria

Den norske Atlanterhavskomité
Dato
Tid
11:30 -
Sted
Fridjof Nansens plass 8, 4. etg

I samarbeid med Cappelen Damm arrangerer vi i DNAK et bokseminar med forfatter Hilde Henriksen Waage i anledning hennes bok «Spillet om Syria».

Hvordan kunne det gå så galt i Syria? Hva kan Syrias historie fortelle oss om nåtidens situasjon? Og hvordan blir slagmarken i Syria brukt som arena for stormaktens rivalisering? Dette er blant spørsmålene Waage vil belyse når hun presenterer sin bok hos Atlanterhavskomiteen.


I boken "Spillet om Syria" presenterer professor ved institutt for arkeologi, konservering og historie ved Universitetet i Oslo og en av Norges fremste Midtøsten-eksperter, Hilde Henriksen Waage, Syrias moderne historie og formidler ny kunnskap om dette krigsherjede landet. Boken legger særlig vekt på stormaktenes rolle vis-à-vis Syria og viser hvordan regionale og nasjonale konfliktlinjer har satt sitt preg på landets utvikling helt fram til våre dager. Syrias skjebne forklares på denne måten både i et historisk og et storpolitisk perspektiv.

Siden 2011 har Syria vært åsted for en av de blodigste borgerkrigene i Midtøsten i moderne tid. Rundt en halv million mennesker er drept, fem millioner har flyktet utenlands, og seks millioner syrere er flyktninger i eget land. Byer og tettsteder ligger i ruiner. Det er et enormt behov for gjenoppbygning. Politisk er situasjonen fortsatt kaotisk, selv om Bashar al-Assads regime i skrivende stund ser ut til å ha vunnet krigen.


Seminaret vil modereres av DNAKs generalsekretær Kate Hansen Bundt.

Det blir enkel servering.

Påmelding til bokseminar: Spillet om Syria