Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Bokseminar: fire nye Russlandsbøker

Den norske Atlanterhavskomité
Dato
Tid
16:00 -
Sted
Fridtjof Nansens plass 8, 4. etg.

Møt forfatterne til samtale og boksalg

Det blir bokseminar og vi serverer julesnacks med muligheter for å ønske kollegaer og kjente en riktig god jul en ettermiddag i desember.

Her blir det mulig å sikre seg noen riktig gode bøker om Russland, enten til en selv eller som du kan gi bort i julegave.

*Mer informasjon om seminaret finner du under påmeldingsskjema*

Vi avslutter 2022 med et siste seminar om den tematikken som av åpenbare grunner har trukket fulle hus i år - nemlig Russland!

Russland, vårt naboland og den dimensjonerende faktor for norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk, har i løpet av året gått til en brutal angrepskrig mot det demokratiske og frie nabolandet Ukraina. Vi fortsetter å belyse Russland som aktør i det internasjonale systemet.

I en tid der desinformasjon og «fake news» preger samfunnsdebatten mange steder, er faktabasert kunnskapsformidling til sivilsamfunnet uhyre viktig. For å bidra til dette og gjøre oss klokere har vi med oss noen av landets fremste russlandskjennere til et siste Russlands-seminar for i år. Fire aktuelle sakprosaforfattere med hver sin bok om Russland kommer for å diskutere, samtale og selge bøkene sine.

På programmet står følgende forfattere og deres nyutgivelser:

Aage Borchgrevink med boken «Krigsherren i Kreml - Putin og hans tid»

Halvor Tjønn med artikkelsamlingen «Krig i vår tid - Ukraina, Russland, Europa og Noreg»

Sten Inge Jørgensen med boken «En europeisk tragedie - hvordan Vesten og Russland ble fiender - og kan finne sammen igjen» skrevet sammen med den russiske skribenten Leonid Ragozin, som lever i eksil.

Odd-Gunnar Skagestad med boken «Russland etter Putin»


Samtalen modereres av generalsekretær i DNAK, Kate Hansen Bundt.

Velkommen skal du være!