Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Åsne Seierstad - "To søstre"

Dato
Tid
11:30 -
Sted
Fridtjof Nansens plass 8

Den norske Atlanterhavskomité har gleden av å invitere til bokbad med den bestselgende og internasjonalt kritikerroste forfatteren og journalisten Åsne Seierstad i våre lokaler på Fridtjof Nansens plass 8, 8. etasje.

"En oktoberdag i 2013 kommer ikke de to tenåringsjentene, Ayan og Leila, hjem til vanlig tid. Senere på kvelden kommer sjokkmeldingen: De er på vei til Syria. På jakt etter døtrene tar faren seg inn i det borgerkrigsherjede landet, en reise som skal føre ham inn i områder kontrollert av Den islamske staten (IS)." Historien om to ungjenter fra Bærum som reiser til Syria og en desperat far som forsøker å finne dem, er en høyaktuell bok om hvorfor muslimsk ungdom som bor i Vesten blir radikalisert.

Mottaker av bl.a. Bokhandlerprisen i 2002, Fritt Ords honnør, og Brageprisen 2016 for beste sakprosabok, Åsne Seierstad, kommer til oss 6. desember for å snakke om sin siste bok og sin metode. Det vil bli mulighet for å stille den kjente forfatteren spørsmål - samt å kjøpe en signert utgave av boken hos oss. Les bokanmeldelse fra NRK, og fra VG som mener 'To søstre "trolig er årets sakprosabok". Et utdrag fra boken kan du lese digitalt her.