Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Årsmøteforedrag v/ Forsvarssjef Eirik Kristoffersen

Den norske Atlanterhavskomité
Dato
Tid
15:00 -
Sted
Online

Forsvarssjef general Eirik Kristoffersen

Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret

Den norske Atlanterhavskomité har gleden av å invitere til årsmøteforedrag om «status for det norske Forsvaret» ved Forsvarssjef, general Eirik Kristoffersen.


Hvordan ser det overordnede strategiske bildet rundt Norge ut i dag? Og hvilke krav stiller denne strategiske situasjonen til det norske Forsvaret?

Vi opplever økt militæraktivitet rundt Norge - særlig i Nordområdene, og vi trekker styrkene våre tilbake fra Afghanistan. Hva innebærer det at vi nå avslutter en operasjon som har preget både tankene om Forsvaret og dets personell de siste 20 årene? Parallelt med dette står vi i en teknologisk utvikling som går fremover i rekordfart. Hvordan tilpasser Forsvaret seg denne utviklingen? I kjølvannet av disse utviklingstrekkene snakkes det mye om både sivil og militær «motstandsdyktighet». Hvordan passer den norske modellen med totalforsvar inn i dette bildet? Dette er noen av temaene Forsvarssjef Eirik Kristoffersen vil komme inn på når han holder årsmøteforedrag torsdag 27. mai hos Den norske Atlanterhavskomité.

Forsvarssjefen vil holde et innlegg på 30 minutter før det åpnes opp for spørsmål. Det hele modereres av DNAKs generalsekretær, Kate Hansen Bundt. Ønsker du å stille spørsmål til Forsvarssjefen kan du gjøre det allerede nå ved å sende en e-post til post@dnak.org. Du vil også få anledning til å sende inn spørsmål under direktesendingen via SMS.

Samtalen blir strømmet direkte på våre Facebook-sider og YouTube-kanal.

Vel møtt!