Hopp til hovedinnhold
Arrangement

Arendalsuka: Dagens Generasjon - Gårsdagens Trusler?

DNAK
Dato
Tid
14:00 -
Sted
Arendal

Bli med på en spennende debatt om internasjonal sikkerhet, atomvåpen og nedrustning med Espen Barth Eide og ungdomspartiene under Arendalsuka!

I august markeres FNs internasjonale dag mot atomprøvesprengning. Derfor ønsker Den Norske Atlanterhavskomité og Rud Pedersen Public Affairs i samarbeid med Du Verden!-podcast velkommen til debatt for å rette søkelyset mot viktigheten av internasjonalt samarbeid om atomsikkerhet.

Gårsdagens trusler, blant dem atomvåpen, vil fortsette å prege morgendagen. Dagens ungdomsgenerasjon må håndtere komplekse internasjonale utfordringer, og flere av dem vil dreie seg nettopp om masseødeleggelsesvåpen. Hvordan kan dagens unge skape trygghet i Europa og gjøre verden fri for atomvåpen? Hvorfor klarte ikke generasjonen før å gjennomføre nedrustningsavtalen? Kan IAEAs Fuel Bank og nedrustningsavtalen skape en mer stabil verden når de største NATO-landene, Storbritannia og USA, har tatt et annet standpunkt?

Disse og mange andre spørsmål vil debatteres av:

Espen Barth Eide - tidligere Utenriksminister og FNs spesialrådgiver i Kypros.
Kate Hansen Bundt - Generalsekretær i Den Norske Atlanterhavskomité
Sverre Lodgaard - tidligere direktør for Institutt for fredsforskning og Norsk Utenrikspolitisk Institutt, der han nå er seniorforsker.
Ledere og representanter fra ungdomspartiene (navn kommer senere).

Arrangementet ledes av journalist Stig Arild Pettersen fra podcasten Du verden!

Dato: 17. august kl. 14:00-15:30

Sted: ombord på MS Nidelv midt i Arendal sentrum (havnen bak Madam Reiersen restaurant og bar).

Vi ser frem til en spennende debatt!