YATA Norge er en frivillig organisasjon for studenter, kadetter og unge yrkesaktive med interesse for utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitikk. Organisasjonen er partipolitisk uavhengig.

YATA arrangerer utflukter, seminarer, foredrag og møter for unge likesinnede. Målet er å skape refleksjon rundt og innsikt i utenriks- og sikkerhetspolitiske temaer. Det siste året har medlemmene blant annet vært på utflukt til Rena leir, besøkt flere ambassader, utfordret hjernecellene sine på YATA-quiz, fått innsikt i alt fra Arktis til Afghanistan, og deltatt på konferanser i utlandet. Organisasjonen er i kraftig vekst og rapporterer om stor interesse for sine utenriks- og sikkerhetspolitiske arrangementer. 

YATA står for Youth Atlantic Treaty Association, og ligger under Den Norske Atlanterhavskomité. Styret holder til i Oslo, men YATA har også lokalavdelinger i Bergen, Stavanger, Trondheim, Tromsø og Oslo.

Medlemskap og deltakelse på YATAs seminarer er gratis og åpent for alle. Les mer på www.yata.no, og følg YATA på Facebook og Twitter. Se også den internasjonale YATA nettsiden.

Kontakt: post@yata.no

Styret for 2017/2018 ble valgt inn på årsmøtet 24. september 2017:

Anders G. Haugseth (President)
Andrea Skarsvåg Solli (Visepresident)
Jens Kristian Øvstebø (Økonomiansvarlig)
Stine Rønnes (Kommunikasjonsansvarlig)
Thea Charlotte Andersen (Styremedlem - med ansvar for NorSec)
Andreas Haga Raavand (Styremedlem - med ansvar for Månedens Innsikt)
Fredrik Bengtsen (Styremedlem - med internasjonalt ansvar)

 

Valgte ledere for lokalavdelingene:

Daniel Molvær Vázquez (YATA Oslo)
Benedicte Røvik (YATA Bergen)
Emilie Kristin Gundersen (YATA Trondheim)
Jens Nielsen (YATA Tromsø)
Nadia Moen (YATA Stavanger)


Faste observatører fra DNAK: Karen-Anna Eggen og Magnus Vestby Thorsen