Tilbakeblikk: Ambassadøruken 2016

Ambassadøruken ble gjennomført med rekordbesøk - nesten 500 gjester var innom Fridtjof Nansens plass 8 i løpet av uken! Vi var heldige å få besøk av totalt syv ambassadører som alle gav svært interessante innblikk inn i sine daglige virker.

Mandag 22. august sparket vi i gang Ambassadøruken med Norges ambassadør til USA, Kåre Aas. Aas fortalte om den pågående valgkampen og de potensielle konsekvensene for Norge. Det ble en svært interessant seanse.

USA-ambassadør Kåre Aas sier Norge gjennom en årrekke har etablert et godt nettverk og kontakter med Hillary Clinton og hennes folk. Foto: Elin Høyland
Kåre Aas - Foto: Elin Høyland/DN

Norges ambassadør til Polen, Karsten Klepsvik var andremann ut og redegjorde om interne og eksterne anliggender i Polen – «Står rettstaten i fare og vil Polen forlate EU?», var blant temaene som ble diskutert.

Onsdag 24. august fikk vi besøk av Norges faste representant til Det nordatlantiske råd, Knut Hauge. Hauge orienterte om NATO etter toppmøtet i Warszawa. Det ble en innholdsrik og spennende diskusjon.


Knut Hauge - Foto: DNAK

 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag 25. august var det duket for seminar med fokus på Midtøsten. Norges ambassadør til Iran, Aud Lise Norheim og Norges ambassadør til Saudi Arabia, Rolf Willy Hansen holdt innlegg om sine respektive land. Norheim snakket om Iran mellom atomavtale og presidentvalg, og Hansen redegjorde for modernisering og utenrikspolitisk aktivisme i Saudi Arabia. En veldig spennende region som står overfor mange utfordringer.

Fredagen ble viet vår ambassadør til Frankrike, den velartikulerte, Rolf Einar Fife – vi fikk en grundig innføring i Franske anliggender sett fra et utenriks- og sikkerhetspolitisk perspektiv, med et Europa i endring som bakteppe. En fornøyelse å høre på.


Rolf Einar Fife - Foto: DNAK

Sist ut i årets ambassadør uke var Norges ambassadør til Tyrkia, Janis Bjørn Kanavin, som holdt et aller høyst relevant innlegg om Tyrkiske forhold etter kuppforsøket.

anis Bjørn Kanavin, Norges avtroppende Tyrkia-ambassadør, mener president Recep Tayyip Erdogan har for mye å tape på å annullere returavtalen Tyrkia har inngått med EU. Foto: Elin Høyland
Janis Bjørn Kanavin - Foto: Elin Høyland/DN

Vi hadde fulle hus hver dag, mange gode spørsmål fra salen, svært gode innlegg fra foredragsholderne og fine diskusjoner.

Vi er strålende fornøyd med årets Ambassadøruke! 

 Sees igjen til Ambassadøruken neste år!

For videre lesning om Ambassadøruken kan du ta en titt på medieoppslagene.