Oppsummering: arrangementer i uken som var

Denne uken har det vært høy aktivitet i DNAK. Se noen utvalgte bilder nedenfor!

Vi startet allerede på tirsdag med seminar i Nobelinstituttet, hvor Andrew C. Weber, tidligere Assistant Secretary of Defense for Nuclear, Chemical and Biological Defense Programs var hovedtaler. Sammen med Kazakhstans ambassadør til Norge og seniorforsker på NUPI, Sverre Lodgaard, diskuterte de betydningen av avtalen om lagring av lavanriket uran i Kazakhstan. Onsdag arrangerte vi årets nest siste kurs i internasjonal politikk på Luftkrigsskolen i Trondheim. Temaet for årets kurs «Politisk radikalisering og militær konflikt i et utvidet Midtøsten» er like tidsaktuelt som da vi arrangerte første kurs i 6. mars i år. Samme dag hadde vi også seminar i våre lokaler i Oslo, hvor ekspedisjonssjef i Forsvarsdepartementet, Henning Vaglum, orienterte om forsvarsministermøtet i NATO som ble avholdt for to uker siden. Torsdag ettermiddag var vi medarrangører med Helsingforskomiteen da Nobels Fredssenter inviterte til seminar om stormaktspillet om Syria. I panelet satt Jacob Børresen (pensjonert flaggkommandør), Cecilie Hellestveit (ILPI) og Julie Wilhelmsen (NUPI). Christian Borch ledet det som ble en svært livlig og lærerik debatt.

Med denne lille snutten fra Yes, Prime Minister ønsker vi dere en god og avslappende helg!

 

Klikk på tittelen for å få opp nettsiden for arrangementet som var - her ligger det ofte mer informasjon, slik som fullt program. 

IAEA’s New Nuclear Fuel Bank

 

Marit Nybakk, visepresident i Stortinget åpnet arrangementet om "IAEA's New Nuclear Fuel Bank" på Nobelinstituttet. Foto: DNAK.

Andrew C. Weber, former Assistant Secretary of Defense for Nuclear, Chemical and Biological Defense Programs. Foto: DNAK.

Kasakhstans ambassadør til Norge, Kairat Abusseitov. Foto: DNAK.

Sverre Lodgaard, seniorforsker på NUPI. Foto: DNAK.

Christian Borch ledet samtalen. Foto: DNAK. 

Kurs i internasjonal politikk i Trondheim

 

Dette året har det vært rekordhøyt oppmøte på våre kurs i internasjonal politikk. Her er det Kjetil Selvik, CMI, som orienterer om Syria, Irak og Den islamske staten. Foto: DNAK.

Cecilie Hellestveit, ILPI, forteller om fremmedkrigere og utfordringene det har for rettsstaten. Foto: DNAK. 

Sverre Lodgaard var også med oss til Trondheim. Sverre er en av landets fremste eksperter på Iran og fortalte om landets rolle i Midtøsten, før og etter atomavtalen. Foto: DNAK.

Jacob Høigilt, PRIO, forteller om de ulike mulige løsningene på Israel/Palestina-konflikten. Foto: DNAK.

Vaglum orienterte om NATOs forsvarsministermøte

Henning Vaglum, ekspedisjonssjef i Forsvarsdepartementet holdt en orientering om forsvarsministermøtet i NATO på onsdag. Foto: DNAK

Dagens dynamitt: Stormaktspillet om Syria

Dagens dynamitt, som DNAK var medarrangør til. Godt panel om stormaktspillet i Syria! Foto: DNAK.