"Security in Northern Europe after Crimea, Brexit and the U.S. election"

For english, please click here.

Vi er glade for å kunne annonsere at Leangkollen-konferansen 2017 vil finne sted 13. og 14. februar!

Vi vil i 2017 fokusere på «Sikkerhet i Nord-Europa etter Krim, Brexit og valget i USA». Ulike tema som vil bli belyst er valget av Trump og Brexit’s betydning for transatlantisk og europeisk sikkerhet, forholdet mellom NATO og EU, maritime aktiviteter i Nord-Atlanteren, Russlands forhold til de nordiske landene, samt forskjellene mellom trusselbildet i Østersjøen og Nord-Atlanteren. Hold av datoen hvis du vil lære mer om disse temaene! Vi kan love et solid og variert program med dyktige foredragsholdere fra nær og fjern.

Konferansen vil åpnes av forsvarsminister Ine Eriksen Søreide og vi kan allerede nå bekrefte at både den svenske forsvarsministeren, Peter Hultqvist og den finske forsvarsministeren, Jussi Niinistö er årets key-note speakers!

Leangkollen-konferansen er Atlanterhavskomiteens flaggskip. Denne todagers konferansen er blitt Norges viktigste sikkerhetskonferanse og foregår i første halvdel av februar. Vi inviterer hvert år vårt nettverk til foredrag holdt av internasjonale eksperter om aktuelle forsvars-, utenriks- og sikkerhetspolitiske tema. Konferansen innledes på Nobelinstituttet, mens resten av konferansen finner sted på Leangkollen Konferansesenter i Asker. Denne årlige sikkerhetspolitiske begivenheten har vært arrangert siden 1965.

De siste årene har konferansen blitt åpnet av bl.a. statsminister Erna Solberg, ambassadør Alexander Versbow (vise-generalsekretær i NATO), utenriksminister Børge Brende, forsvarsminister Ine Eriksen Søreide, samt tidligere ministre som Jonas Gahr Støre og Espen Barth Eide. 

Konferansen vil foregå på engelsk.

Klikk her for informasjonspakken etter Leangkollen 2017!

 

Informasjon om de tre siste Leangkollen-konferansene finner du under: