"Tysk styring eneste utvei"

I denne ukens «Ukens analyse» vender vi nok en gang blikket mot Tyskland: Fra å ha vært et usikkert økonomisk kort i Europa fremstår Tyskland nå som Europas potensielle finansielle redningsmann. Hvordan har dette vært mulig? Og hvor er Tyskland i dag? Øystein Andresen (president, YATA Norway) har skrevet Månedens innsikt for YATA der han svarer på nettopp disse spørsmålene og hevder at tysk ledelse er eneste utvei for Europa. Les mer her.


 
 

På 24 år har et samlet Tyskland vokst fra et usikkerhetsmoment i europeisk økonomi til å bli en drivkraft i EU og en potensiell redning ut av den europeiske finanskrisen. Gjennom tunge politiske reformer innenriks og fokus på diplomatiske kanaler i Europa, har forbundskansler Angela Merkel og hennes forgjengere ledet Tyskland fram til posisjonen landet innehar i dag - en sentral drivkraft i europeisk økonomisk samarbeid.

I YATAs «Månedens innsikt» for november tar jeg for meg årsakene bak Tysklands utvikling siden Murens fall, årsaker til landets ledende rolle i Europa i dag, og utfordringene Tyskland har i vente. Ikke minst hevder jeg, i min artikkel, at tysk styring er eneste utvei for Europa.

Les hvorfor på YATAs nettsider.

 
Øystein Andresen er president i YATA Norge og har en mastergrad i moderne europeisk historie fra Universität Kassel i Tyskland. Han jobber for øyeblikket på Universitetet i Oslo, og har tidligere vært ansatt i Arbeidsdepartementet og på FN-delegasjonen og ambassaden i Wien.

(Foto: This work, 'MerkelProklamation', is a derivative of "Chancelor of the Federal Republic of Germany Dr. Angela Merkel on the open door day at the Bundeskanzleramt in Berlin" by Daniel Schwen, used under   the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license. 'MerkelProklamation' is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license by the Norwegian Atlantic Committee.)